Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

In 2014 werd de proefperiode afgeschaft. Nochtans heeft een werknemer op proef ook heel wat voordelen, bijvoorbeeld om de kandidaat beter te leren kennen met het oog op een vaste tewerkstelling. Net om die instroom te garanderen, werd er een alternatief voor de proefperiode voorzien: een uitzendkracht op basis van een kennismakingscontract. 

Flexibele tewerkstelling: 4 goede redenen

Het kennismakingscontract om instroomredenen is een van de vier toegestane motieven voor flexibele tewerkstelling. Zo mag je ook een uitzendkracht inzetten om

… vermeerdering van werk tijdens een bepaalde periode op te vangen, zoals tijdens de drukke eindejaarsperiode of de zomervakantie.
… een medewerker op ziekte- of bevallingsverlof te vervangen.
… uitzonderlijk werk uit te voeren. Denk maar aan een grondige poetsbeurt van het magazijn of een update van je klantenbestand. De voordelen van een kennismaking

Naast een doorgedreven kennismaking heeft een kennismakingscontract nog heel wat pluspunten. Het is dé manier om af te tasten of het financieel haalbaar is om iemand in dienst te nemen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over opzegperiodes als de klik er niet is of bij een te lage ROI. 

Dag- , week- of maandcontracten

Een kennismakingscontract wordt opgesteld op basis van dag- , week- of maandcontracten voor uitzendkrachten. Deze arbeidsovereenkomsten uit de uitzendsector kunnen uiteraard verlengd worden. Zo kan een uitzendkracht tussen Kerst en Nieuw ingezet worden met arbeidscontracten op korte termijn, zoals dagcontracten. Terwijl een zwangerschapsvervanging al snel enkele maanden in beslag neemt, waarbij week- of maandcontracten telkens verlengd worden. 

Contract opmaken

Ben je zelf geen administratief talent? Laat de contractopmaak aan ons over.
Wij zorgen ervoor dat het kennismakingscontract snel wordt opgesteld én alle data, formaliteiten en beschrijvingen telt. En we denken ook aan de Dimona-aangifte.
Het enige wat jij nog hoeft te doen, is jouw zelfgekozen kandidaat welkom heten. 

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.