Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Uitzendkrachten genieten van dezelfde rechten als vaste medewerkers voor de berekening van het vakantiegeld. Het vakantiegeld wordt berekend op basis van het voorgaande jaar en is afhankelijk van je statuut als bediende of arbeider.

Vakantiegeld Bediende

Bedienden genieten van enkel en dubbel vakantiegeld.

Enkel Vakantiegeld

Het enkel vakantiegeld is gelijk aan het normale loon dat je krijgt tijdens je opgenomen vakantiedagen.

Dubbel vakantiegeld

Het dubbel vakantiegeld is gelijk aan 92% van je brutomaandloon en dient als jaarlijkse bonus voor reizen of andere uitstappen. De betaling gebeurt rechtstreeks door de werkgever. Tijdens de uitzendperiode is Update-pro als uitzendkantoor jouw juridisch werkgever. Om deze reden ontvang je bij de wekelijkse verloning ook onmiddellijk het vakantiegeld, zowel enkel als dubbel. Met andere woorden: bij een tewerkstelling in 2023 ontvangt je als bediende-uitzendkracht ook onmiddellijk het vakantiegeld voor 2024.

Vakantiegeld Arbeider

Als arbeider is je vakantiegeld gelijk aan ongeveer 15% van je verhoogde brutojaarloon (nl. 108%). Concreet is het bedrag ongeveer gelijk aan 8 weken loon in geval van voltijdse tewerkstelling. De betaling gebeurt via overschrijving door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) tussen 2 mei en 30 juni, dit zowel voor vaste werknemers als voor uitzendkrachten.

Jouw rekeningnummer kan je doorgeven op de website: www.rjv.be .

Volgende

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.