Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Omwille van de aanhoudende coronamaatregelen werken nog steeds heel wat mensen van thuis uit, of is de werksituatie gewoon niet meer hoe het vroeger was. Deze aanpassingen in manier van werken zorgen er vaak voor dat het moeilijker wordt om medewerkers ten volle te motiveren. Met deze 5 tips geef jij je medewerkers een echte boost!

1.    Overleg regelmatig

Door op regelmatige basis eens (virtueel) samen te zitten met jouw medewerkers blijf je op de hoogte van hun welzijn. Een gebrekkige samenwerking, vele ziekmeldingen of een verminderde inzet duiden meestal op een negatieve sfeer. Een regelmatig overleg maakt dat deze eventuele problemen vroegtijdig kunnen worden aangepakt of zelfs volledig kunnen worden vermeden. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

2.    Communiceer helder

Een duidelijke en transparante communicatie is de key! Communiceer daarom steeds helder en direct over belangrijke veranderingen in het bedrijf. Heb je slecht nieuws te melden en heb je niet alle antwoorden klaar? Dan is communiceren nog altijd de beste optie. Een onduidelijke communicatie zorgt voor geruchten en mogelijks ook conflicten.

3.    Beloon initiatief

Medewerkers die hun motivatie wat kwijtraken, doen vaak enkel en alleen wat hen wordt gevraagd en niet meer dan dat. Zorg er daarom als werkgever voor dat werknemers zich in een omgeving bevinden waarin het bedenken van creatieve oplossingen, het tonen van leiderschap en het nemen van initiatief worden beloond.

4.    Geef virtuele schouderklopjes

Iedereen vindt het leuk om gewaardeerd te worden voor zijn gepresteerde werk. Het is ook juist in deze onzekere periode dat een (virtueel) schouderklopje na een geleverde prestatie extra wordt gewaardeerd.

5.    Bied voldoende ondersteuning

Teamleden die meer fouten maken of deadlines missen? Vraag hen of ze niet te veel hooi op hun vork nemen en bied voldoende ondersteuning waar nodig. Jouw werknemers zullen zich gehoord voelen en zo voorkom je dat ze in een negatieve spiraal terechtkomen en hun taken ook blijvend slechter uitvoeren.

6.    Zorg voor voldoende ontspanning

Last but not least is het super belangrijk om jouw team voldoende ontspanning te gunnen. Het kan geen kwaad om op korte termijn af en toe een tandje bij te steken. Op lange termijn, is dat een heel ander verhaal.
Plan dus voldoende ontspanning in voor jouw medewerkers en aarzel zeker niet om bijvoorbeeld eens een digitale apéro te organiseren met jouw collega’s.
 

En onthoud, een gemotiveerde werknemer is er twee waard!

 

Heb jij gemotiveerde tijdelijke werknemers gevonden die jij ook flexibel, eenvoudig en kostefficiënt wil inschrijven?

Contacteer ons!

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.