Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Sinds het begin van de coronacrisis zijn heel wat Belgen minder tevreden over hun huidige job. Daarbij geeft een groot deel zelfs aan actief op zoek te zijn naar nieuwe uitdagingen op de werkvloer. Ben je als werkgever op zoek naar enkele nieuwe collega’s? Dan is het nu het ideale moment om jouw zoektocht te lanceren. Maar hoe vind jij zo efficiënt mogelijk de geschikte profielen voor jouw bedrijf? Welke tools kan je raadplegen? Met welke zaken houd je best rekening? Met deze tips vind jij in een mum van tijd de collega’s van jouw dromen.

1. LinkedIn

LinkedIn wordt vandaag de dag gezien als een zeer krachtig marketinginstrument. Steeds meer bedrijven gebruiken het dan ook als tool voor professionele relaties en netwerken. Ben jij op zoek naar een nieuwe werknemer met een specifiek profiel? Dan kan LinkedIn zeker een handige applicatie zijn. Er zijn verschillende manieren waarop LinkedIn kan worden ingezet om het juiste profiel te vinden. Je kan via de zoekfunctie zelf op zoek gaan naar mensen met specifieke diploma’s, specifieke ervaring in een bepaalde sector… en zo terecht komen bij profielen die voor jou interessant kunnen zijn. Je kan ook simpelweg een post doen op LinkedIn. Jouw connecties krijgen deze post dan te zien en kunnen hierop inspelen als er interesse is. Tot slot heeft LinkedIn ook een functie om tegen betaling een vacature te plaatsen. Openstaande vacatures worden hierbij aanbevolen aan geschikte profielen via e-mail, pushberichten en via de functie ‘vacatures die jou mogelijk interesseren’.

 

2. Facebook & Instagram

Sociale media, waaronder Facebook en Instagram, zijn bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Om die reden worden deze tools ook steeds meer ingezet voor professionele doeleinden zoals het zoeken van nieuwe medewerkers. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van deze tools is het van belang om wel enkele zaken in het achterhoofd te houden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar iemand met minstens 10 jaar ervaring in de sector? Dan zal Instagram mogelijks minder geschikt zijn aangezien de gemiddelde leeftijd van de gebruikers onder de 35 jaar ligt. Bij het inschakelen van Facebook en Instagram is het ook van belang dat er meer wordt ingezet op het visuele aspect en dat er geen te lange teksten bij horen. Plaats een opvallende foto met slechts enkele zinnen of woorden die de lezer triggeren om door te klikken naar de volledige vacature.

 

3. Schakel je eigen medewerkers in

Werknemers die met plezier voor jouw bedrijf werken, zijn de beste ambassadeurs. Zorg er dan ook zeker voor dat zij steeds op de hoogte zijn van nieuwe vacatures binnen de onderneming. Zij zullen met al hun enthousiasme de openstaande vacature aanbevelen aan vrienden en kennissen. Wil je je werknemers nog meer motiveren om mee op zoek te gaan naar nieuwe collega’s? Een stimulans kan zijn om medewerkers die een geschikte kandidaat aanbrengen te belonen met een bonus, extra vakantiedagen…

 

4. Verspreiden via de VDAB

Voor werkzoekenden is het in principe verplicht om geregistreerd te zijn in de database van de VDAB. Dit zorgt er dan ook voor dat het een handig platform is om jouw vacature te verspreiden. Het is een platform met een heel groot bereik en daarbij is het volledig gratis. Het kan dus zeker geen kwaad om jouw vacature ook hier op te delen.

 

5. Jobsites

Er zijn naast de VDAB nog heel wat andere jobsites om jouw vacature op te delen. Voorbeelden van vacaturewebsites met een groot bereik zijn: Indeed, Jobat, Stepstone, Jooble… Het enige nadeel aan het inschakelen van deze kanalen is dat ze betalend zijn. Probeer daarom op voorhand voldoende research te doen over welke kanalen je het best uitkiest voor het profiel dat jij zoekt.

 

6. Papier

Omwille van de enorme digitalisering zijn we het gebruik van papieren vacatures meer en meer uit het uit oog verloren. Toch is dit nog steeds een efficiënte manier om nieuwe werkkrachten te vinden, weliswaar ter ondersteuning van een digitale wervingscampagne. Het plaatsen van advertenties in kranten of magazines is vaak duur, waardoor deze methode meestal wordt gebruikt door de grotere bedrijven.

 

Heb jij de juiste werknemers gevonden?

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.