Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Het aantrekken van geschikte medewerkers kan een uitdagend proces zijn. Lange sollicitatieprocedures, vooroordelen en aanslepende selectieprocessen kunnen frustrerend zijn voor zowel werkgevers als sollicitanten. Gelukkig is er een nieuwe benadering genaamd "Open Hiring" die de manier waarop we medewerkers aantrekken en selecteren verandert. In dit blogbericht ontdek je hoe Open Hiring werkt en waarom het de makkelijkste en snelste manier kan zijn om nieuwe medewerkers aan te trekken.

Open Hiring is een concept dat ruim 35 jaar geleden in Amerika werd geïntroduceerd en sinds 2015 steeds meer navolging krijgt in Nederland. Nu maakt ook België kennis met deze transparante manier van aanwerven. Bij Open Hiring zet een kandidaat zichzelf op de lijst voor een bepaalde vacature, ongeacht opleiding, achtergrond of ervaring. Dit maakt het vooral geschikt voor functies waarbij diploma's minder van belang zijn en voorkomt lange sollicitatieprocedures.

Hoe werkt Open Hiring precies? Wanneer er een vacature beschikbaar is, wordt de eerstvolgende persoon op de wachtlijst automatisch aangenomen. De kandidaat ontvangt een uitnodiging voor een welkomstgesprek, waarin het bedrijf wordt voorgesteld en de werking ervan wordt uitgelegd. Tijdens dit gesprek leren werkgever en werknemer elkaar op een positieve manier kennen, zonder de angst voor afwijzing.

Als er geen match is tussen de kandidaat en het bedrijf, worden de wegen gescheiden en wordt de volgende kandidaat op de wachtlijst ingeschakeld. Voor werkgevers betekent dit een tijdbesparende en efficiënte manier van werken. Voor werknemers biedt het een eerlijke manier van solliciteren, waarbij ze niet worden beoordeeld op basis van vooroordelen of achtergrond.

Het vinden van geschikte medewerkers kan soms een uitdaging zijn, maar met Open Hiring wordt het proces eenvoudiger en sneller. Als werkgever kun je Update-pro, een payrollkantoor gespecialiseerd in tijdelijke tewerkstelling, inschakelen voor het regelen van dag- en weekcontracten voor je tijdelijke personeel dat je via Open Hiring hebt gevonden. Bij een perfecte match kun je de werknemer belonen met een vast contract, en als er geen match is, loopt het contract gewoon af zonder extra kosten.

Heb je interesse om gebruik te maken van Open Hiring en wil je je tijdelijk personeel flexibel en kostenefficiënt inschrijven? Neem dan nu contact op met Update-pro

Contact

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.