Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Naam: Fleur Van Nueten
Leeftijd: 20 jaar
Taakomschrijving: Sales en marketing intern bij Update-pro

Fleur, je bent momenteel stage aan het lopen bij Update-pro. Maar stel jezelf eerst en vooral eens even voor. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Fleur, ik ben 20 jaar en afkomstig van Herentals. Ik zit momenteel in mijn laatste jaar Marketing waar ik het afstudeertraject Sales consultancy volgde. Naast mijn studies werk ik ook als jobstudent in de horeca en ga ik daarnaast ook heel graag uit eten met familie en vrienden.
Qua karakter ben ik een heel sociaal persoon die steeds rechtuit is. Wie mij kent weet meteen ook wat te verwachten. Zo ben ik ook een doorzetter die steeds voor het uiterste gaat en niet snel tevreden is met een ‘oké-resultaat’.

 

Om welke redenen ben je aangetrokken tot sales?

Al van toen ik nog kind was ben ik altijd al heel sociaal geweest en ging ik ook graag in conversatie en ook discussie met mensen. In het middelbaar werd dat door mijn docenten iets minder geapprecieerd, maar in de sales komt dit beter van pas. Zo vind ik het super leuk om iemand uiteindelijk te kunnen overtuigen van mijn visie door mijn mening goed te onderbouwen.

 

Wat gaf de doorslag om voor Update-pro te kiezen als stagebedrijf?

Eigenlijk was ik specifiek op zoek naar een stage in de sales, wat op zich al geen eenvoudige opdracht was. Toen kwam ik toevallig uit bij Update-pro door een advertentie die ik gezien had. De sector trok me initieel niet echt aan omdat het over payroll gaat en ik niet echt een analytisch persoon ben.
Vanaf het moment dat ik hier binnenstapte, ervaarde ik zo’n goede sfeer en kreeg ik hun enthousiasme over om deze dienstverlening te verkopen aan klanten. Ik was meteen overtuigd dat dit het bedrijf was waar ik stage wilde doen.

 

Wat bedoel je juist met een goede sfeer?

Iedereen stapt hier elke dag binnen met een glimlach en dat inspireert me om dezelfde houding aan te nemen. Er is hier bovendien ruimte om fouten te maken. Feedback wordt steeds op een opbouwende manier aangebracht en we krijgen enorm veel vertrouwen.

 

Voldoet deze stageplek aan jouw verwachtingen?

Hetgeen we over sales op school hebben geleerd, stemt niet 100% overeen met de praktijk. Ik dacht bijvoorbeeld dat koude prospectie niet meer werd gebruikt, maar blijkbaar is het veel efficiënter dan ik eigenlijk had gedacht. Ik wist dus nog niet helemaal hoe het takenpakket er zou uitzien, maar ik ben aangenaam verrast. Ik heb het gevoel dat ik elke dag bijleer en als sales executive steeds sterker in mijn schoenen sta.

 

Super! Als laatste wil ik je graag nog één vraag stellen: Wat zijn de belangrijkste aspecten die je uit deze stage hebt geleerd?

Je moet eerst zelf overtuigd zijn van een concept vooraleer je iemand anders ervan kan overtuigen. Bij Update-pro merk ik dat ik zelf 100% achter de dienstverlening sta en dat heeft een positief effect op de manier waarop ik in gesprek ga met potentiële klanten.
Daarnaast werd me meer en meer duidelijk dat het stereotype van een gladde verkoper niet meer werkt en er gewoon open kaart gespeeld moet worden om nog een langdurige klantenrelatie te kunnen behouden.
 

Stage bij Update-pro? 

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.