Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Naam: Jelle Rombouts
Leeftijd: 20 jaar
Taakomschrijving: Sales en marketing intern bij Update-pro

Dag Jelle. We gaan een kort gesprek houden over jouw stage. Laat ons beginnen bij het begin: Vertel eens wat meer over jezelf. Leeftijd, studie,…

Oké, mijn naam is Jelle en ik ben 20 jaar oud. Ik ben bezig aan mijn laatste jaar marketing op Karel de Grote Hogeschool en mijn passie ligt bij voetbal.
Verder werk ik af en toe als jobstudent bij in de horeca.

 

Je doet momenteel stage bij Update-pro. Wat maakt dat je voor deze stageplek gekozen hebt?

Eerst en vooral is Update-pro een bedrijf dat me meteen aansprak omwille van het concept. Toen ik voor het eerst de website bekeek, vroeg ik me af wat juist de bedrijfsactiviteit van Update-pro is. Ik kende het concept voordien nog niet, maar als lezer was ik meteen overtuigd van de meerwaarde die ze aan klanten bieden. Zo sta ik zelf ook achter deze meerwaarde en wilde ik me graag bij het team aansluiten. Bij mijn sollicitatie werd ik dan ook zeer warm onthaald en kwam ik in contact met de leuke werksfeer. Deze factor was doorslaggevend om het beste van mezelf te tonen.

 

En welke rol speelt jouw studie hierin?

Ik kom aan het einde van mijn studie marketing en in deze richting zitten verschillende mogelijkheden. Tot een jaar geleden wist ik nog niet waar ik naartoe wilde, tot ik in contact kwam met het vak Sales. Mijn interesse lag hier hoog en ik wilde eerder een stage vinden waarbij het takenpakket voornamelijk bestond uit sales. Bij Update-pro kreeg ik die kans en die greep ik meteen. Mijn interesse en belangstelling voor de sales kon ik dus gaan uittesten in de praktijk. Doordat mijn takenpakket voornamelijk bestaat uit sales en een deel marketing, sluit dit dus volledig aan op mijn studie.

 

Hoe bevalt de stage tot nu toe?

We zijn al 10 weken ver en ik kan zeggen dan ik hier enorm graag ben. De werksfeer is steeds optimaal en ik ga elke dag met plezier naar deze stage. Soms worden er kleine beloningen gekoppeld aan onze taken. Dit is een extra motiverende factor.
Wat nog belangrijker voor mij is, is dat we genoeg ruimte krijgen om te leren en onszelf te verbeteren. Failing is an option. We mogen fouten maken, omdat we dan ook meteen weten waar het beter kan. Op die manier groeien we in onze kwaliteiten. Ik leer dus elke dag veel bij over sales.
 

En waarom vind je de werksfeer zo goed?

Omdat ik het met iedereen hier goed kan vinden. Zowel met de medestagiairs als de andere collega’s kom ik goed overweg. Er wordt vaak gelachen en dat zorgt ervoor dan ook dat ik elke dag met een glimlach naar het kantoor kom.

 

We zijn blij dit allemaal te horen, Jelle. Nog een laatste vraag: Wat heb je allemaal geleerd uit de stage?

Wat ik vooral uit de sales heb geleerd is hoe je op vlak van communicatie en overtuiging de juiste contacten kan leggen met mogelijke klanten. Afhankelijk van het type gesprekspartner moet je jouw stijl of focus ook een beetje aanpassen. Nog belangrijker is voor mij dat je enkel iets écht kan verkopen als je zelf helemaal in jouw product of dienst gelooft. Dat heeft dus alles te maken met de meerwaarde die ik zelf aan het begin meteen zag in de dienstverlening van Update-pro. Dat maakt mijn overtuigingskracht en gedrevenheid eens zo goed als stagiair en salesman bij Update-pro.

 

Stageplaats bij Update-pro? 

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.