Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Ook in jouw kledingwinkel, bakkerij of supermarkt mag een flexi-jobber aan de slag. Bijvoorbeeld om drukke periodes op te vangen of wanneer een van je vaste medewerkers last minute uitvalt. Wij zetten graag alle voordelen en praktische to do’s van het flexi-jobstatuut op een rijtje.

Voordelen van flexi’s

Een flexi-job is financieel voordeliger voor alle partijen. Als zaakvoerder betaal je immers een fiscaal verlaagd tarief van 25% werkgeversbijdragen, waardoor je minder loonkosten hebt. En flexi-jobbers geven niets af op het brutoloon, zodat ze onbelast een centje bij verdienen. Bovendien blijven ze wel sociale rechten opbouwen. 

Daarnaast kan je een flexi-jobber relatief snel aan het werk zetten, omdat de arbeidsovereenkomst ook mondeling mag. Alle afspraken staan immers in de raamovereenkomst.

Hoe werkt het praktisch?

Zodra je een kandidaat op het oog hebt, sluit je een raamovereenkomst af en vul je een Dimona-aangifte op dagbasis in. Dat laatste moet wel altijd vóór de tewerkstelling gebeuren. Zo weet je ook meteen of je medewerker aan de voorwaarden in kwartaal T-3 voldoet. Verder houd je de gepresteerde uren bij, zodat je de medewerkers achteraf correct kunt uitbetalen. Denk daarbij ook aan sectorale toeslagen voor feest- of zondagen en het vakantiegeld.

Laat ons het werk doen

Wil je graag flexi-jobmedewerkers inschakelen zónder al te veel papierwerk? Update-Pro checkt of je kandidaat aan de flexi-voorwaarden voldoet én brengt voor jou de overeenkomsten, registratie, verloning en opvolging van je flexi-jobmedewerker(s) in orde. 

Het enige wat jij nog hoeft te doen is je kandidaat registreren in onze app, zodat het arbeidscontract automatisch wordt aangemaakt. Achteraf valt er één overzichtelijke factuur in de bus en betaal je enkel voor de gepresteerde uren van de fleximedewerker. 

Ontdek het minimum flexi-uurloon, een administratieve checklist voor flexi-jobs en andere niet-te-missen info over dit voordelige jobstatuut in onze whitepaper Flexi-jobs: 5 actuele vragen.

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.