Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Hybride werken: het flexibel kiezen waar jouw werknemers wanneer gaan werken, thuis, op kantoor of misschien zelfs onderweg. De keuze niet langer laten afhangen van de beschikbare gebouwen, maar wel van het type werk, doel van de activiteit, de interactie en natuurlijk de persoonlijke voorkeuren van de medewerkers en klanten. Corona heeft het fenomeen ‘thuiswerken’ in het leven geroepen en zo kan jij dit nu doelgericht inzetten. De efficiënte toekomst voor vele werkgevers, maar ook werknemers zien hier de voordelen van in.

Wat is er belangrijk als jij jouw werknemers enkele dagen per week hun keukentafel laat omtoveren tot een werkbureau?

  • Maak duidelijke afspraken, en dit naar behoefte van jouw werknemers. Sara kan zich bijvoorbeeld beter concentreren alleen in haar woonkamer, terwijl Mathijs het belangrijk vindt dagelijks onder de mensen te komen. Elke persoon functioneert anders, kijk per werknemer waar zij hun energie halen. - Make the appointments.

 

Verlies de praktische zaken niet uit het oog. Hoe ga je communiceren? Hoe blijft iedereen op de hoogte?

  • Ook al is niet iedereen elke dag op kantoor, het blijft wel belangrijk dat de sfeer onder de werknemers goed zit en dat iedereen op de hoogte is. Zo kan je een teams-groep maken voor de grote werk-gerelateerde onderwerpen.  Een Whatsapp groep heeft dan weer zijn voordelen voor de tussentijdse werk-gerelateerde communicatie. Verder is deze communicatieplek perfect voor een grappig momentje te delen, zodat Sara die thuis zit toch ook kan meegenieten van de werksfeer. -Fix the practics.

 

  • Uit onderzoek van dr. Pascal Peters blijkt dat door thuiswerken het werkgeluk en de verbinding tussen de collega’s daalt. Het is daarom heel belangrijk om op regelmatige basis een fysiek moment in te plannen waar al je werknemers aanwezig zijn. Af en toe een informeel momentje tussen de collega’s geeft de werkmotivatie een enorme boost. -Create the energy boost.

 

Hybride werken is geen exacte wetenschap, elk bedrijf/ elke werknemer functioneert op een andere manier. Korte opvolging en communicatie is de boodschap om die optimale werksfeer in jouw bedrijf te achterhalen.

Een implementatie in jouw bedrijfscultuur vergoot de productiviteit. Er is geen lawaai van pratende collega’s, waardoor jouw werknemer veel productiever en geconcentreerder werkt. De netto-werktijd gaat daardoor ook een stuk naar boven. Die urenlange vergaderingen, maak daar nu maar al een korte en bondige online meeting van. Verder stijgt de waardering van jouw werknemers enorm wanneer ze hun privé leven combineren met hun werkleven: van 15u00 tot 16u00 de kindjes van school halen, maar dan in de avond dat uurtje nog inhalen. We zien dat werknemers zich meer verantwoordelijk voelen als ze hybride werken. Men gaat over het algemeen veel efficiënter om met tijd. -Motivated employees are crucial to a company's success.

Hybride werken, een nieuwigheid voor vele bedrijven, een nieuwigheid dat de deur naar meer productiviteit, zelfstandigheid, efficiëntie en motivatie is. De sleutel voor deze deur: vertrouwen, goede afspraken en communicatie.

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.