Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Corona loopt stillaan op zijn einde en bedrijven beginnen weer op volle toeren te draaien. Dat is uiteraard goed nieuws, alleen is daar nu er een groot probleem aan gekoppeld: we zitten met een zeer krappe arbeidsmarkt. Dat resulteert in bedrijven die weinig tot geen werknemers vinden die de juiste kwaliteiten bevatten. Bedrijven slaan een noodkreet uit en studenten kunnen daar wel een oplossing op bieden…

Dat bedrijven het moeilijk hebben met het juiste personeel te vinden, is al even gaande. De transportsector, de kinderopvang, de installatiebranche en vooral de horeca zijn de groots getroffen sectoren die dit probleem ervaren. Maar hoe komt het nu dat ze met dit probleem kampen?

Ten eerste is er zeer lage werkloosheid momenteel. Uit cijfers van Statbel.fgov.be zien we dat we in het eerste kwartaal met 94.000 tijdelijke werkloze naar 59.000 in het tweede kwartaal naar 31.000 in het derde kwartaal gaan. Ten tweede is er een lage arbeidsmarktactiviteit. Mensen zijn minder geneigd om van job te veranderen. Ze zitten goed waar ze zitten en zijn minder opzoek naar een andere job dan voorheen. Daarbij zijn de gevolgen en onzekerheden van de coronacrisis nog aanwezig. We wachten liever nog even af voor we grote beslissingen en veranderen gaan doen.

Er is een groep in onze maatschappij die dit probleem zou kunnen oplossen: de studenten. Studenten werken graag en veel. Daarbij zijn er verschillende voordelen voor de werknemer om een student in dienst te nemen. Het is sociaal en fiscaal voordelig. Ze zijn dus goedkoper dan andere arbeidskrachten. Ze kunnen ook flexibel worden ingezet, wat ideaal is in een sector als de horeca.

 

Heb je het ideale studentje gevonden? Neem dan zeker contact met ons op en wij regelen de rest!

Contact

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.