Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

Heel wat bedrijven kiezen ervoor om tijdens de zomermaanden geen personeel aan te werven. Dit met als reden dat ze er van overtuigd zijn dat de meeste kandidaten dan op vakantie zijn of gewoonweg niet in de stemming zijn om zich druk te maken om hun job. Toch is dit niet volledig de waarheid.
Om deze redenen is de zomer net wel dé moment om nieuwe medewerkers aan te werven.

1.     Grotere zichtbaarheid van je vacature

Wie er voor kiest om tijdens de zomer op zoek te gaan naar nieuwe medewerkers, heeft alvast één groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Gedurende de zomermaanden zijn namelijk veel bedrijven niet zo actief, wat maakt dat jouw bedrijf en jouw vacature veel meer zichtbaarheid genereren. Daarbij liggen de prijzen voor recruitment marketing in de zomer vaak heel wat lager, waardoor je de mogelijkheid hebt om langer of via meerdere platformen te adverteren.

2.     Meer tijd en ruimte voor afnemen van sollicitaties

Bedrijven hebben tijdens de zomer minder werk, waardoor er ook meer tijd en ruimte is om zelf actiever op zoek te gaan naar nieuwe werknemers. De werving en selectie hoeft daardoor niet uitbesteed te worden, wat in eerste instantie al geld kan besparen. Ook is er minder tijdsdruk waardoor er nog meer doordacht de juiste kandidaat kan worden uitgekozen.

3.     Groot aanbod aan pas afgestudeerde kandidaten

Elke jaar beëindigen heel wat jongeren in juni of augustus hun opleiding en starten dan ook hun zoektocht naar een eerste job. Gemotiveerde starters zijn er meestal als de kippen bij om hun droom job te vinden. Ben je op zoek naar jong talent? Dan is de zomer des te meer dé periode om nieuwe werknemers te rekruteren.

4.     Medewerkers gebruiken vakantieperiode om na te denken over hun toekomst

Zoals het voor bedrijven minder druk is in de zomer, beschikken ook de medewerkers over meer tijd. Deze extra tijd wordt dan ook vaak gebruikt om hun huidige job kritisch te gaan evalueren. Zijn ze nog wel tevreden in hun huidige functie? Is hun takenpakket wel voldoende uitdagend of gevarieerd? Maak als werkgever gebruik van deze bedenkingen en plaats tijdens de zomermaanden vacatures online. Het tegenkomen van de juiste vacature op het juiste moment kan voor twijfelende werknemers het laatste duwtje in de rug zijn om toch van job te veranderen.

 

Ga jij deze zomer op zoek naar nieuwe werkkrachten? Kies dan voor de meest flexibele, eenvoudige een kostefficiënte manier om gedurende de eerste maanden een kennismakingsperiode te overbruggen.

Contacteer ons

 

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.