Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

De coronacrisis heeft een stevige impact gehad op zowat het volledige bedrijfsleven. Ondernemingen moeten te pas en te onpas de deuren sluiten en zitten met de handen in het haar. Wat met het personeel? Ook deze groep wordt getroffen, en meer specifiek jobstudenten. Door het coronavirus hebben veel studenten hun job verloren en zijn ze op zoek naar iets anders. En dat biedt mogelijkheden. Ben jij als werkgever op zoek naar een extra tijdelijke werkkracht? Dan geven wij graag 5 tips om de juiste jobstudenten te pakken te krijgen.

 

1.      Ga op zoek in jouw eigen netwerk

Vraag aan eender wie of die persoon iemand kent die een studentenjob zoekt en het antwoord is waarschijnlijk positief. Soms krijg je antwoorden als “de zoon van de zus van onze buurvrouw…”, maar het antwoord blijft nog steeds ja. Veel mensen kennen tenminste één iemand die graag een centje bij wil verdienen. Vandaag bieden jobstudenten zichzelf aan. Dus netwerken maar!

2.      Post een bericht op jouw sociale media

Een zoekbericht plaatsen op sociale media is eenvoudig en effectief. Keep it simple! Maak van je bericht een echte eyecatcher door kort te schrijven: “GEZOCHT: 2 jobstudenten”. Zo is de boodschap snel en duidelijk waarna de lezers erop los kunnen taggen!

3.      Post een bericht op de sociale media van je gemeente

Je hebt ongetwijfeld al een Facebookgroep gezien van jouw (buur)gemeente, of je zit zelf in zo’n groep. Een bericht in deze groep is zeer doeltreffend. Plaats je bericht en je krijgt vrijwel meteen een aantal reacties. Daarnaast weet je zeker dat de jobstudenten die hier in aanmerking komen, hoogstwaarschijnlijk uit jouw regio komen. Je kan ze dus ook meteen contacteren.

4.      Deel flyers uit in jouw zaak

Vooraleer de klant jouw zaak verlaat, kan je deze persoon nog even een flyer meegeven met de boodschap dat je op zoek bent neer een extra jobstudent. Als je deze boodschap ook nog eens mondeling overbrengt, zet je de klanten zeker aan het denken. Zoals eerder vermeld kennen ze hoe dan ook wel iemand die op zoek is naar een nieuwe bijverdienste. Je zult zien dat de studenten zich achteraf gewoon komen aanmelden.

5.      Plaats zoekertjes bij jouw lokale winkels

Heb je als bedrijf een connectie met de lokale bakker of slager? Dan is het eenvoudig om de werkgever even aan te spreken met de vraag of hij jouw boodschap in de winkel wil ophangen. Help elkaar. Want mogelijk doet de werkgever later nog beroep op jou met de vraag om een gunst. Door dit af te spreken versterk je de band met hem en nog belangrijker, je maakt opnieuw reclame in je zoektocht naar een jobstudent zonder nog maar een euro uit te geven!

 

Wil jij graag eenvoudig jobstudenten inschakelen? Lees dan zeker; Jobstudenten in de paasvakantie, iets voor jou?

Of contacteer ons nu!

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.