Update-pro, flexible payroll office  |  03 336 92 70

“Hoe hou jij het welzijn hoog in jouw onderneming?” Tegenwoordig een meer voorkomende vraag in de bedrijfswereld, maar hoe doe je het nu juist? Lees zeker deze blog over hoe jij er als werkgever voor kan zorgen dat het welzijn in jouw onderneming optimaal is.

1.      Communcation is key

Communicatie is de belangrijkste stap naar een gezonde onderneming. Het klinkt heel logisch, maar toch wordt het vaak vergeten. Ga zoveel mogelijk in conversatie met jouw werknemers. Probeer dit te doen door de balans te vinden tussen formele en informele communicatie. Sommige collega’s zijn heel open over hun privéleven, terwijl andere dat niet zijn. De perfecte balans vinden is moeilijk maar het zal de sfeer op de werkvloer zeker positief beïnvloeden.
Daarnaast is communicatie tussen de te behalen doelen ook belangrijk. Onhaalbare doelen zorgen voor onnodige spanningen en frustraties. Te laagdrempelige doelen werken dan weer niet motiverend genoeg. Ga in gesprek met jouw werknemers en overleg wat een haalbare doelstelling is. Zo haal je het maximale uit jouw werknemers. Wat dan weer positief is voor het bedrijf als voor het welzijn van jouw personeel.

2.      Investeer in nieuwe skills

Workshops, workshops, workshops, tegenwoordig zie je niets anders, en dat is niet zomaar! Een korte workshop tegen stressbestendigheid of een webinar voor multitasking hebben al vaak hun nut bewezen. Zo geef je jouw werknemers de kans om zichzelf sterker te maken. Zorg voor een brede waaier aan workshops. Zo kan elke werknemers een skill ontwikkelen waar ze problemen bij ondervinden. Dit geeft werknemers een persoonlijk gevoel in de onderneming. Het gevoel dat er aan persoonlijke belangen wordt gewerkt binnen een onderneming is één van de belangrijkste geovlen om welzijn te creëren.
Een leuke, gezellige sfeer op de werkvloer zorgt ook voor een verhoogd welzijn. Organiseer daarom regelmatig activiteiten buiten de onderneming met jouw personeel. Dit geeft jouw werknemers de kans om relaties op te bouwen. Daarnaast versterkt dit ook de band binnen de onderneming. En een sterk team komt tot sterke resultaten.

3.      Creëer een aangename omgeving

Een aangename werkomgeving werkt heel bevorderend op het welzijn van de werknemers. Een heel voorname factor is natuurlijk hygiëne op het werk. Zorg voor een verzorgde omgeving waar jouw werknemers graag blijven. Als je jouw werknemers ook de kans geeft om hun eigen kantoor wat persoonlijker in te richten, zal dat voor een boost zorgen voor de welzijn. Zo geef je de werknemers een nog persoonlijker gevoel en geef je hen de kans om zichzelf uit te drukken.

 

Na het volgen van deze tips creëer je een onderneming waar jij en je werknemers graag zijn. Wat automatisch zorgt voor betere resultaten. Een echte win-win voor beide partijen!

 

Heb je medewerkers gevonden maar en besteed je de administratie graag uit? Stel hen flexibel tewerk met Update-pro.

Contacteer ons

Graag persoonlijk advies?
Kom dan eens praten over flexibele payroll en wat wij voor je kunnen betekenen.